Hur skapar man med lufttorkad lera?

Lufttorkad lera är ett enkelt, billigt och roligt material att arbeta med för att skapa allt från små dekorationer till inredningsdetaljer. Lufttorkad lera är ett material som håller sin form när det torkar och är lätt att forma och måla. Följ dessa steg för att lära dig hur du skapar med lufttorkad lera.

  1. Material att införskaffa - Lufttorkad lera är det enda nödvändiga materialet som krävs för att skapa något med lufttorkad lera, men det går att skapa fler saker om man har tillgång ett platt verktyg (t.ex. träspatel eller kniv), akrylfärg, vattenfärg. textilier, papper, formar, mallar och penslar.
  2. Förbehandla leran - Innan du börjar arbeta med leran, är det klokt att göra den mjuk och lätt att arbeta med. Detta gör du genom att tillsätta lite vatten till leran med hjälp av en sprayflaska eller en pensel. Arbeta leran med händerna tills den är jämnt fuktig.
  3. Forma leran - När leran har blivit mjuk, är det dags att börja forma den. Du kan använda dina händer eller ett platt verktyg för att forma leran till den form du önskar. Du kan också använda formar eller mallar för att få en specifik form.
  4. Torka leran - När du har format leran till önskad form, måste du låta den torka. Torktiden varierar beroende på storleken och tjockleken på leran, men det tar vanligtvis mellan 24 och 48 timmar för leran att torka helt. För att förkorta torktiden kan du lägga leran i en luftig miljö eller använda en torkugn.
  5. Måla leran - När leran har torkat helt, är den redo att målas. Du kan använda akrylfärger eller vattenfärger för att måla leran. Du kan också lägga till textilier eller papper för att förstärka ditt skapande.

Lufttorkad lera är ett roligt och enkelt material att arbeta med, och det ger möjlighet till kreativ frihet och möjligheter till unika skapelser. Därför tycker vi att du ska skaffa dig lufttorkad lera och börja skapa idag!

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.