Lär dig grunden för att skapa med polymerlera

Polymerlera, även känd som modelleringslera eller polyclay, är en typ av lera som används för att skapa olika konst- och hantverksprojekt. Polymerlera kan baka i en vanlig ugn eller en specialugn och det finns många olika varumärken och typer att välja mellan.

Polymerlera finns i en mängd olika färger och texturer, så det är enkelt att hitta något som passar dina behov. Det är också relativt lätt att arbeta med, även för nybörjare, vilket gör det till en populär hobby bland människor i alla åldrar.

För att komma igång med att arbeta med polymerlera behöver du bara några grundläggande verktyg. Här är några saker du kan behöva:

Material

Polymerlera
En skalpell eller kniv
En rullpinne eller en pasta maskin
En ugn
Bakpapper eller aluminiumfolie

Steg för steg guide

  1. Tvätta händerna - Innan du börjar arbeta med polymerlera, se till att tvätta händerna ordentligt. Detta kommer att förhindra att smuts och oljor från dina händer fastnar på leran.
  2. Forma leran - Börja med att mjuka upp leran genom att rulla den mellan händerna eller med hjälp av en rullpinne. Om du har en pasta maskin kan du också mata lera genom den för att få den jämn och tunn.
  3. Skapa detaljer - När du har formen du vill ha, använd en skalpell eller kniv för att skära ut de detaljer du behöver. Du kan också använda olika verktyg, som t.ex. en tandpetare eller en kulspetspenna, för att göra mönster eller texturer på leran.
  4. Baka leran - När du är nöjd med din form, placera den på ett bakpapper eller aluminiumfolie och baka enligt tillverkarens anvisningar. Olika typer av polymerlera kan ha olika bakningstemperaturer och tider, så se till att följa instruktionerna noga.
  5. Måla och skapa rätt finish - När leran har bakats och svalnat kan du måla eller lacka den för att ge den den färg och finish du vill ha. Du kan också använda tillbehör, som t.ex. pärlor eller tråd, för att göra din lerform ännu mer unik.

Polymerlera är en rolig och mångsidig hobby som ger många möjligheter till kreativitet. Med några grundläggande verktyg och lite övning kan du skapa allt från smycken till figuriner och mycket mer.

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.