Lär dig måla på porslin

Målning på porslin är ett roligt och kreativt projekt som ger liv åt dina tråkiga eller gamla porslinsföremål. Med lite tålamod och en ordentlig förberedelse kan du skapa vackra och unika porslinsföremål som du kan njuta av i många år framöver. Här är några tips som kan hjälpa dig att få det mesta ut av din porslinmålning.

  1. Välj rätt målarfärger - Välj målarfärger som är speciellt anpassade för porslin och som har en hög täckkraft. Dessa färger är vanligtvis opaka och torkar till en glansig yta.
  2. Förbered porslinet - Tvätta och torka noga porslinet före målning. Se till att ytan är fri från fett, smuts och andra ämnen som kan påverka adhesionen.
  3. Använd en grundfärg - Använd en ljus grundfärg för att jämna ut ytan och för att ge färgen en jämn och fast bas. Låt grundfärgen torka helt innan du börjar med detaljerna.
  4. Måla i lager - Använd flera lager av målarfärg för att få en jämn och täckande yta. Låt varje lager torka ordentligt innan du lägger på det nästa.
  5. Var inte rädd för detaljer - Måla med precision och lägg till fina detaljer med en tunn pensel för att få det där lilla extra.
  6. Torka ordentligt - Låt porslinet torka helt innan du härdar det i ugnen. Följ anvisningarna på målarfärgen för den exakta torktiden och temperaturen.

Med dessa enkla tips kan du skapa vackra och unika porslinsföremål som du kommer att älska. Så släpp loss din kreativitet och börja måla på porslin idag!

Här kan du också hitta lite mer detaljerad information och väldigt fin inspiration för porslinmålning med loppisfynd och återbruk av DIY Sweden

Här finns lite länkar där du kan köpa porslinfärger och material för att måla på porslin och pröva själv hemma:

Skapa mer:
porslinsfärger

Panduro:
porslinsfärger

Slöjd-Detaljer:
porslinsfärger

Foto av Grant DurrUnsplash

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.