Lär dig papperstekniken quilling

Quilling är en kreativ form av papperstillverkning som har blivit allt mer populär på senare år. Genom att rulla små bitar av papper och forma dem till mönster, kan du skapa unika och detaljerade dekorationer. Här är en steg-för-steg-guide för att hjälpa dig att skapa dina egna quillingprojekt.

  1. Samla material - För att börja skapa quillingprojekt behöver du ett quillingpapper, en quillingtång, en limpensel och lim. Quillingpapperet är speciellt tillverkat för quilling och är lätt att rulla och forma. Du kan också använda vanligt vitt papper, men det kan vara svårare att jobba med.
  2. Skär papperet i lämpliga storlekar - Börja med att skära papperet i små bitar som är ca 1 till 2 cm breda. Ju mindre papper du använder, desto mer detaljerade blir dina mönster.
  3. Börja rulla papperet - Använd din quillingtång för att rulla papperet till en tråd. Tryck försiktigt på tången medan du rullar papperet för att få en jämn tråd. När du har rullat en tråd tillräckligt lång, kan du släppa den och forma den till det mönster du önskar.
  4. Forma tråden - Det finns många olika tekniker för att forma tråden till mönster. Du kan exempelvis vika den till en ring, spiral, triangel eller fyrkant. Du kan också skapa 3D-objekt genom att vika tråden i olika riktningar.
  5. Sätt ihop mönstren - När du har format dina trådar till mönster, är det dags att sätta ihop dem. Använd lim och en pensel för att fästa trådarna tillsammans. Du kan också använda quillingkuddar för att hålla mönstren på plats tills limet har torkat. När limmet torkat är du klar med ditt quillingprojekt.

Du kan använda quilling för att skapa kort, bokmärken, ramar och mycket mer. Var kreativ och prova nya idéer, lycka till!

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.