Utforska de bästa julmarknaderna i Lappland 2023

Ska du fira julen i Lappland? Utforska de bästa julmarknaderna i Lappland 2023 och skapa minnen för livet. På vår sida hittar du all information du behöver om öppettider, platser och vad som erbjuds. Oavsett om du letar efter traditionell svensk julmat, vackert hantverk eller underhållning för hela familjen, så har Lappland de perfekta marknaderna för att uppleva äkta julstämning.

Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Följ med oss när vi utforskar några av Lapplands bästa julmarknader och upplev julens magi. Julmarknaderna i Lappland kommer att fylla ditt hjärta med glädje och värme.

Gammplatsen julmarknad, Lycksele

9 december 2023 (11.00 - 16.00)

Gammplatsen julmarknad

Låt oss ta dig med på en resa till Gammplatsens förtrollande julvärld, där du och din familj kan uppleva en magisk dag den 9e december. Denna traditionella julmarknad är en tidsresa tillbaka till en svunnen era då julen firades med äkta hantverk, hjärtevärmande traditioner och en genuin känsla av samhörighet.

Vid ankomsten till Gammplatsen möts du av ett stort antal marknadsstånd, gårdar och museer som öppnar sina dörrar för att välkomna dig till denna speciella händelse. Det är en plats där du kan strosa runt och utforska det västerbottniska hantverkets skicklighet, där Västerbottens läns hemslöjdsförening visar upp sitt konsthantverk. Här kan du upptäcka unika och handgjorda konstverk som inte bara är vackra utan också berättar historier om det förflutna.

För de kulinariskt intresserade finns det en fantastisk möjlighet att njuta av traditionell mat. Ruselegården serverar dopp i gryta, en varm och mustig soppa som smälter i munnen, tillsammans med hembakat bröd. Det är en perfekt rätt för att värma sig och njuta av julmarknadens atmosfär.

Barnen har också en alldeles särskild plats på denna julmarknad. De får chansen att träffa självaste tomten och överlämna sina önskelistor, vilket alltid är en höjdpunkt för de små. För de som älskar julpyssel och aktiviteter finns det roliga möjligheter på Skogsmuseet, där barnen kan uttrycka sin kreativitet och skapa minnen som varar livet ut.

För den som är sugen på något gott, finns det en mängd kulinariska godsaker att upptäcka. Du kan smaka på läckra kolbullar i Skogsarbetarkojan, en äkta smörgås som har en lång historia i den svenska matkulturen. Om du har en söt tand kan du njuta av mjukkaka i bagarstugan, en annan traditionell favorit som har en plats i många svenska hjärtan.

För dem som är intresserade av att handla traditionella produkter och nostalgiska varor finns Diversehandeln, där du kan känna nostalgin värma ditt hjärta. Här kan du hitta traditionellt godis och andra skatter som tar dig tillbaka i tiden.

Gammplatsens Samegård är också värd att utforska. Här finns en spännande utställning som ger dig en inblick i samernas rika kultur och historia. På lördagen kan du ta en paus från utforskandet och njuta av en fika i denna charmiga miljö. Det är en plats där du kan koppla av och ta in atmosfären samtidigt som du lär dig mer om samernas kulturarv.

Denna speciella julmarknad har skapats med familjer i åtanke, och syftet är att skapa minnen och ge alla en chans att uppleva den underbara julglädjen tillsammans. Oavsett om du är en långvarig besökare eller förstagångsbesökare kommer du att känna dig som en del av denna värmande och magiska julvärld. Så välkomna till Gammplatsens julmarknad och ta del av en oförglömlig upplevelse som firar traditioner, hantverk och samhörighet i julens namn.

Läs mer om Gammplatsen julmarknad

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.