Utforska de bästa julmarknaderna i Stockholm 2023

Planerar du att fira julen i Stockholm? Upptäck stadens bästa julmarknader i Stockholm 2023. Vi har samlat de mest populära och stämningsfulla julmarknaderna i staden för att göra din julupplevelse oförglömlig.

Stockholm är känd för sina charmiga julmarknader, och här hittar du all information du behöver om deras öppettider, läge och vad de har att erbjuda. Från traditionella svenska juldelikatesser till hantverksprodukter och underhållning, du kommer att få en smak av den svenska julandan på dessa marknader.

Ta del av den magiska stämningen på julmarknader runt om i Stockholm 2023. Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen med familj och vänner. Häng med och utforska Stockholms bästa julmarknader och upplev den verkliga julstämningen i staden.

Skansens julmarknad

Fredag, lördag, söndag. 24 november - 17 december (10.00 - 18.00)

Julmarknad på Skansen

Skansen Julmarknad, en årlig tradition på världens äldsta friluftsmuseum, tar dig med på en tidsresa till en förtrollande julvärld. Med över 70 stånd som erbjuder traditionella delikatesser, handgjorda hantverk och glittrande dekorationer, är det en plats där julstämningen blomstrar. Här kan du njuta av smaker som kolbullar och glögg, samt uppleva kulturella föreställningar och möta jultomten. För barnen finns karuseller och roliga aktiviteter. Skansens julmarknad är en magisk plats att skapa värdefulla julminnen för hela familjen.

Läs mer om Skansens julmarknad

Stortorgets julmarknad i Gamla stan

Varje dag. 19 november - 23 december (11.00 - 18.00)

Julmarknad i gamla stan

Stortorgets julmarknad i Gamla Stan är en årlig tradition i Stockholm som erbjuder en magisk julatmosfär med vackra juldekorationer och stämningsfull julbelysning. På marknaden kan du avnjuta ett rikt utbud av traditionella juldelikatesser såsom glögg, pepparkakor och varma kastanjer. Det är även den perfekta platsen för att hitta unika julklappar, med många hantverksstånd som erbjuder handgjorda produkter och traditionell julpynt.

Utöver shopping och smakprovning av juliga läckerheter, kan besökarna njuta av underhållning och stämningsfull julmusik som fyller luften med glädje och festlig atmosfär. Stortorgets julmarknad är en plats där familjer och vänner samlas för att skapa minnesvärda ögonblick och känna den äkta julkänslan mitt i Gamla Stans historiska charm.

Om du letar efter en plats att uppleva julens magi i Stockholm är Stortorgets julmarknad ett måste-besök. Utforska den traditionella marknaden och njut av den unika atmosfären i denna historiska del av staden.

Läs mer om julmarknaden i Gamla stan

Julmarknad i Kungsträdgården, Stockholm

2 december (11.00 - 16.00)

Julmarknad i Kungsträdgården

Välkommen på traditionell julmarknad i Kungsträdgården, anordnad i samarbete med föreningen Ung Företagsamhet.

Här träffar du stadens ungdomar som driver UF-företag i skolan. Hitta unika julklappar i form av heminredning, konst, design, teknik, mode, accessoarer, smycken, mat och dryck med mycket mer. På julmarknaden deltar över 200 UF-företag från Stockholms stads gymnasieskolor.

Klockan 14.00 avslöjas vinnarna i tävlingarna Årets julklapp och Årets julhandlare. Skolborgarrådet Emilia Bjuggren delar ut priser till de vinnande eleverna. Värd för årets tävlingar är Stockholms Handelskammare.

Kom med hela familjen och se Kungsträdgården glittra i vacker julbelysning. Det finns dessutom möjlighet att åka skridskor mitt inne i stan, på parkens egen isbana. Det är julstämning på riktigt!

Läs mer om Julmarknaden i Kungsträdgården

Skeppsholmsgårdens julmarknad

16 - 17 december (11.00 - 17.00)

Julmarknad på Skeppsholmsgården

Skeppsholmsgårdens julmarknad är en magisk tradition mitt i Stockholms hjärta. Denna unika marknad på Skeppsholmen erbjuder besökarna en oförglömlig julupplevelse med sitt hantverk, sjötema och mysiga atmosfär.

Här kan besökare utforska handgjorda produkter från skickliga hantverkare och smeder. Det är en plats att hitta den perfekta julklappen eller något speciellt för sig själv. Kajen är smyckad med granris och skapar en förtrollande känsla som tar besökarna direkt till julens hjärta.

Förutom hantverket finns också möjligheten att njuta av läckerheter som våfflor, glögg och kaffe. På Skeppsholmsgårdens julmarknad finns något för alla smaker och åldrar, och marknaden är den perfekta platsen att fånga den äkta julstämningen.

Julmarknaden pågår under utvalda helger i december, och det är ett evenemang som besökarna inte vill missa när de är i Stockholm. Här kan man uppleva den svenska julen på sitt bästa sätt och hitta unika skatter att ta med sig hem. Kom och fira julen på Skeppsholmsgårdens julmarknad och skapa minnen som varar för evigt!

Läs mer om Skeppsholmsgårdens julmarknad

Bondens egen Marknad, Julmarknad på Östermalm

2, 9, 16 december (10.00 - 15.00)

Julmarknad på Östermalm

Bondens Egen Marknad julmarknad är en förtrollande händelse som inför varje vinter fyller Östermalm med en varm och inbjudande atmosfär. Denna traditionella marknad är en höjdpunkt för alla som älskar att omfamna den svenska julens smaker, dofter och hantverk.

På denna julmarknad är det inte bara produkterna som är närproducerade, utan även känslan av gemenskap och tradition. Här samlas ett nätverk av passionerade bönder och producenter från olika delar av Sverige för att erbjuda besökarna det bästa av vad landet har att erbjuda. Allt från nyskördade grönsaker till läckra sylter och honung, färskt kött, och mycket mer finns att utforska.

Det är den perfekta platsen att hitta de mest autentiska julklapparna med ett personligt och unikt touch. Du kan förvänta dig handgjorda hantverk, hemlagade delikatesser och traditionellt julpynt som ger ditt hem den rätta julkänslan.

Julmarknaden på Bondens Egen Marknad är också en chans att njuta av de klassiska svenska julsmakerna som glögg, pepparkakor och knäckebröd. Det finns också gott om tillfällen att prova lokala specialiteter och regionala delikatesser.

Det är en marknad som uppmuntrar till att stödja lokal produktion och småskaliga företag. Här finns möjlighet att träffa bönder och producenter personligen, ställa frågor om deras produkter och lära sig mer om varför närproducerat är så viktigt för både kvalitet och miljö.

Läs mer om Bondens egen Marknad

Wasa julmarknad, Odenplan

25 november, 2 december (10.30 - 16.30)

Julmarknad på Östermalm

Wasa julmarknad bestående av cirka 35 utställare på plats vid Odenplan, erbjuder den traditionellt hantverk, juldekorationer, delikat julgodis, hemlagat och imponerande kreativitet i full julstämning. En medlem ur tomtefamiljen intar även den röda tronstolen mellan kl.13.30-15.00.

Läs mer om Wasa julmarknad

Schysst jul, Norrmalm

2 - 3 december (10.00 - 16.00)

Schysst jul julmarknad

Schysst Jul är mer än en julmarknad, det är en plats för rättvis handel. Här erbjuds ett brett utbud av produkter, från handgjorda kläder till smakrika kryddor, som alla är rättvisemärkta och ekologiska. Genom att handla här stödjer du organisationer och företag som engagerar sig för mänskliga rättigheter och miljön.

Denna julmarknad fungerar som en mötesplats för dem som strävar efter att göra skillnad och stödja rättvisa ändamål. Utöver att hitta meningsfulla julklappar kan du även ta del av information om hur du kan engagera dig i samhällsfrågor och lära dig olika sätt att bidra till en bättre värld. På Schysst Jul handlar det inte bara om presenter med syfte, utan även om att inspirera till positiv förändring.

Läs mer om Schysst jul

Herrängens Gård

2 - 3 december (11.00 - 16.00)

Herrängens Gård julmarknad

Ingen jul blir komplett utan Herrängens Gårds julmarknad! Årets älskade evenemang är tillbaka under första adventshelgen och bjuder på en enastående upplevelse av handgjort hantverk och den magiska julstämningen.

Marknaden håller öppet både lördag och söndag, från 11.00 till 16.00. Här kan du förgylla din jul med vackra julblommor, kransar och delikatesser som sill, lax och rökt kött. Dessutom kan du avnjuta en kopp kaffe eller te medan du utforskar det breda sortimentet som inkluderar stickade produkter, smycken, konstverk, inredning, keramik, barnböcker, drivvedskonst och skinnhantverk. Gården och Röda flygeln kommer att vara fyllda med inbjudna utställare som har något för alla smaker.

För de allra minsta besökarna finns en fiskdamm öppen under hela helgen, och Tomten kommer att ta emot önskelistor i sin Tomteverkstad vid lekstugan för att sprida den rätta julkänslan. Caféet håller öppet under hela julmarknaden, så du kan njuta av god mat och dryck medan du utforskar allt som marknaden har att erbjuda. Detta är en julmarknad du absolut inte vill missa!

Läs mer om Herrängens gård julmarknad

Filmstadens julmarknad i Solna

10 december (12.00 - 16.00)

Filmstadens julmarknad

Filmstadens Julmarknad i Solna är en magisk tidsresa tillbaka till det förflutna där historiens vingslag smälter samman med julens glädje. I denna atmosfäriska och historiska miljö, doftande av tradition och filmens arv, väntar en unik julupplevelse på dig.

Upptäck skickligt hantverk och konst från olika utställare, som bjuder på sina mest kreativa skapelser. Gläd dig åt det sprakande luciatåget och ge dig tid att träffa den vänliga jultomten, som sprider julefrid till alla besökare.

Ta en sväng förbi loppisen och kanske hittar du en skatt eller två som berättar en historia från förr. Koppla av på det mysiga kaféet och njut av smakrika rätter på matserveringen.

Men det är inte allt - filmvisningarna är kronan på verket. Här kan du sätta dig tillrätta och fördjupa dig i filmens magi, precis som de gjorde förr i tiden.

Filmstadens Julmarknad är mer än bara en marknad. Det är en resa genom tiden där historien vävs samman med julens underbara stämning. Kom och skapa minnen som varar livet ut på denna speciella julmarknad där det gamla möter det nya och filmens magi blandas med julens förtrollning.

Läs mer om Filmstadens julmarknad

Julmarknad i Sigtuna stad

26 november, 3, 10, 17 december (11.00 - 16.00)

Julmarknad i Sigtuna

Sigtuna stad välkomnar dig till en magisk julmarknad under fyra förtrollande söndagar innan julafton. Här kan besökare uppleva en harmonisk mix av traditionellt hantverk och äkta kulinariska läckerheter, allt i en förtrollande julatmosfär.

Programmet är rikligt med upplevelser som passar hela familjen. Gäs­tande besökare kan försjunka i stämningsfull julmusik, beundra ett strålande luciatåg och möta en välkomnande jultomte som sprider glädje bland alla som deltar. Detta är en julmarknad som garanterat förgyller din julupplevelse.

Läs mer om Julmarknaden i Sigtuna

Jul i Stenladan, Steninge

25-26 november, 2-3, 9-10 december (10.00 - 17.00)

Jul i Steninge

Välkommen till Stenladan på Steninge slottsby, där julmagin kommer till liv! Längs vägen skapar granarna en glimrande stig som leder dig till entrén. Så snart du kliver in, omfamnas du av en varm och inbjudande julatmosfär. Här finns allt du behöver för att skapa en underbar jul, från gnistrande julpynt, härliga fikastunder och doftande julblommor till vackra kransar och julklappar – allt under ett och samma tak.

Om du längtar efter en smakrik och traditionell julmiddag, då har Restaurang Steninge Bruk precis det du söker. De har öppet som vanligt under julen och serverar ett festligt julbord. Förutom detta kan du också njuta av läckra luncher, brunch på helgerna och frestande julfika.

De olika butikerna i Stenladan har förvandlats till julskyltade paradis, med ett brett utbud av vackra julklappar som passar alla – oavsett om det är till honom, henne eller de små i familjen.

Om du besöker oss under helgerna den 25/26 november, 2/3 december eller 9/10 december kommer du även att ha möjlighet att träffa skickliga hantverkare som visar upp sina fantastiska verk utanför Stenladan. Detta ger dig en extra chans att uppleva julstämningen på plats, med unika hantverk och personliga julklappsalternativ. Så ta del av den oförglömliga julupplevelsen på Steninge slottsby!

Läs mer om Jul i Stenladan

Julmässan på Taxinge slott

17 - 19, 23 - 26 november 2023, (10.00 - 18.00 (19/11 och 26/11: 10.00 - 16.00))

Jul på Taxinge slott

Välkommen till Sveriges största julmässa på det sagolika Taxinge Slott i Sörmland. Här samlas över 130 av landets mest skickliga hantverkare, och du kan se fram emot en dag fullspäckad med unika och handgjorda produkter som kommer att göra julklappsshopping till en ren glädje, oavsett dina intressen inom slöjd och hantverk.

När kvällen infinner sig tänds stämningsfulla brasor och hundratals marschaller som kastar sitt varma sken över stjärnhimlen. Julmässan är inte bara en chans att utforska hantverket, utan också en möjlighet att handla alla delikatesser för ditt julbord direkt från våra utvalda matproducenter.

Här kan du njuta av smaker som hemlagad ost, delikata korvar, sylta, saftig skinka, nybakat bröd, inlagd sill, färsk lax och andra läckerheter som hör julen till. Smakprover är mer än välkomna - de är en given del av den underbara upplevelsen. Och när det söta suget sätter in, finns ingen bättre plats än Taxinge.

Det är ingen slump att slottet kallas för "kakslottet" - här serveras ett av Sveriges mest imponerande kakbord, med allt hembakat och förföriskt gott.

Missade inte chansen att uppleva julmässan på Taxinge Slott. Ett besök är allt som krävs för att du ska vilja återvända om och om igen. Här finns julglädje i överflöd.

Läs mer om Julmässan på taxinge slott

Hågelbyparken julmarknad

25 - 26 november 2023 (11.00 - 15.00)

Jul i Hågelbyparken

Hågelbyparkens julmarknad är en årlig höjdpunkt som lockar hela familjen. Under en helg fylld av julglädje och festlig stämning finns något för alla att njuta av, från spännande aktiviteter för barnen till vackra julklappar och allt som hör julen till.

På caféets uteservering väntar en charmig julmarknad. Inuti Klockhuset stoltserar Botkyrka-Salem hemslöjdsförening med sina årliga hemslöjdsdagar, erbjudandes lokalt hantverk av högsta kvalitet.

Barnen kan utforska sin kreativitet i tomtemors pysselverkstad, medan Hågelby 4H-gård erbjuder spännande aktiviteter med djuren, inklusive klapphagar och mycket annat. En helg av glädje och samhörighet väntar - missa inte detta!

Läs mer om Hågelbyparken julmarknad

Nördarnas julmarknad, Solna

2 - 3 december 2023 (lördag 11.00 - 16.00, söndag 11.00 - 15.00)

Nördarnas julmarknad

Nördarnas Julmarknad är en unik årlig händelse som samlar nördar och entusiaster i en fängslande julmarknadsmiljö. Här, omgiven av sagolika världar med drakar, elvor, bräd- och tv-spel, fantasy, serier och hjältar från Marvel och DC, kan besökare fördjupa sig i sin passion.

Det som verkligen kännetecknar Nördarnas Julmarknad är dess mångsidiga utbud av utställare. Här finns etablerade butiker som dedikerat sig åt nördkulturen, erbjuda allt från unika samlarobjekt till de senaste serietidningarna. Dessutom möter du engagerade hobbyister som skapar och säljer handgjorda konstverk, smycken, cosplay-dräkter och rekvisita.

Men det stannar inte där. Nördarnas Julmarknad ger även privatpersoner möjligheten att dela med sig av sina nördiga skatter genom att sälja begagnade föremål. Detta är en unik möjlighet att upptäcka sällsynta föremål och utforska nya skatter inom nördkulturen.

Nördarnas Julmarknad är mer än bara en marknad; det är en samlingsplats för likasinnade med en passion för nördkulturen, och en möjlighet att fira julen på ett helt unikt och minnesvärt sätt. Så varför inte unna dig själv en julklapp i form av ett besök på Nördarnas Julmarknad och upplev julen på ett nytt och spännande sätt?

Läs mer om Nördarnas julmarknad

Vaxholms julmarknad

9 - 10 december 2023 (lördag 11.00 - 16.00, söndag 11.00 - 15.00)

Vaxholms julmarknad

Lämna vardagen bakom dig och styr kosan mot Vaxholms årliga julmarknad, där tradition och julstämning förenas till en magisk helhet. Här, på denna charmiga marknad, upplever du allt som en äkta julmarknad bör innehålla: skickliga knallar som presenterar handgjort hantverk, doften av nyrostade mandlar som fyller luften, värmande glögg, och granar som glittrar i vintersolen.

Utforska de olika stånden och upptäck ett överflöd av vackra och unika julklappsalternativ, från handgjorda smycken till delikata delikatesser. Här får du den perfekta möjligheten att hitta de allra bästa julklapparna samtidigt som du fördjupar dig i den traditionella och hjärtliga julmarknadsatmosfären.

Se även till att ha ögonen öppna för tomten, som med glädje hälsar på både de små och de stora besökarna. Denna julmarknad förkroppsligar den varma och traditionella julandans anda och inbjuder alla besökare till en dag fylld av glädje, samvaro och en festlig julstämning som inte liknar något annat. Varmt välkommen att delta i denna julmarknadens magi.

Läs mer om Vaxholms julmarknad

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.