Utforska de bästa julmarknaderna på Gotland 2023

Ska du fira julen på Gotland? Utforska de bästa julmarknaderna på Gotland 2023 och skapa minnen för livet. På vår sida hittar du all information du behöver om öppettider, platser och vad som erbjuds. Oavsett om du letar efter traditionell svensk julmat, vackert hantverk eller underhållning för hela familjen, så har Gotland de perfekta marknaderna för att uppleva äkta julstämning.

Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Följ med oss när vi utforskar några av Gotlands bästa julmarknader och upplev julens magi. Julmarknaderna på Gotland kommer att fylla ditt hjärta med glädje och värme.

Medeltida jul, Gotland

8 - 10 december 2023 (fredag 16-21, lördag 11-20, söndag 11-15)

Medeltida jul på Gotland

Upplev Medeltida jul på Gotland – där historieentusiaster och äventyrslystna kan återuppleva medeltidens magi även under julen. På denna unika julmarknad, genomsyrad av äkta medeltida atmosfär, är besökarna förtrollade av tiden som stått stilla.

Här handlar det inte bara om julklappar, utan om att försjunka i en autentisk medeltida jul. Musik, konst, hantverk och fantastisk mat skapar en tidlös atmosfär.

Medeltida jul på Gotland strävar inte bara efter att underhålla, utan även att utbilda och inspirera om medeltidens rika historia. Deras julmarknad är ett uttryck för deras passion för att bevara och dela medeltidens arv.

Så om du längtar efter en oförglömlig julupplevelse, låt Medeltida jul transportera dig till en svunnen tid och fyll din jul med historisk magi och stämning.

Läs mer om Medeltida jul på Gotland

Julmarknad på Stora torget, Gotland

25 november - 23 december 2023 (varje lördag och söndag 10.00 - 16.30)

Julmarknad på Stora torget, Gotland

På Stora torget, under adventshelger och den sista helgen i november, samlas besökare för att förlora sig i en förtrollande julmarknad. Denna hängivenhet genomsyrar hela säsongen och är hjärtat av många människors jultraditioner.

Oavsett din ålder, kan du vandra bland de vackra julbodarna och omedelbart omslutas av den äkta julkänslan. Här finner du allt - från den lockande doften av brända mandlar som dansar i luften till det omsorgsfullt skapade gotländska hantverket. Sök du efter den perfekta julklappen eller delikatesser för din festmåltid, behöver du inte leta längre. Stora torgets julmarknad är en skattkammare av minnen i skapandet av en oförglömlig jul.

För att sätta kronan på verket, erbjuds speciella aktiviteter som dans kring granen, besök av tomten och andra magiska överraskningar. Dessa dagar på julmarknaden blir en förtrollande resa för hela familjen, en möjlighet att väva minnen som aldrig kommer att blekna.

Så kom och omfamna glädjen och värmen på Stora torgets julmarknad. Det är mer än en marknad, det är en levande tradition som strålar julglädje och skapar en gemenskap utan dess like. Gör dig redo att känna julefriden och fira tillsammans med andra själar som delar din passion.

Läs mer om Julmarknaden på Stora torget

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.