Lär dig färga en t-shirt med batik

Att färga en t-shirt med batik är ett roligt och kreativt sätt att göra dina egna unika kläder. Batik är en textilteknik där du färgar tyget med en speciell vätska och använder ett mönster för att skapa en unik design. Det här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig att färga en t-shirt med batik.

  1. Välj din t-shirt - Välj en t-shirt som är 100% bomull då bomull är ett lämpligt material för batik.
  2. Skapa ditt mönster - Skapa ditt mönster på en pappersbit eller teckna det direkt på t-shirten. Tänk på att hålla mönstret enkelt och klart så att det syns tydligt när du har färgat tyget.
  3. Förbered färgen - Blanda batik vätskan med vatten enligt instruktionerna på förpackningen. Färgen bör vara tillräckligt tjock för att rinna lite när du applicerar den, men inte så tjock att den inte sprider sig på tyget.
  4. Skydda områden som inte ska färgas - Täck över områden som du inte vill färga med tejp eller plast. Detta inkluderar baksidan av t-shirten och eventuella områden som du vill ska behålla sin ursprungliga färg.
  5. Färga t-shirten - Börja med att lägga det mönster du valt över t-shirten. Applicera därefter färgen med en pensel eller sprayflaska och se till att det täcker hela mönstret. Låt färgen torka i minst en timme.
  6. Ta bort skyddet - Ta bort tejpen eller plasten från de områden som du skyddade innan färgningen.
  7. Tvätta t-shirten - Tvätta t-shirten för att ta bort eventuella rester av färgen. Tänk på att inte använda tvättmedel som innehåller blekmedel.

Nu har du din egna unika färgade t-shirt!

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.