Lär dig pressa blommor

Pressning av blommor är en enkel och rolig teknik. Genom att pressa blommorna kan du bevara deras skönhet och form, och använda dem i kreativa projekt som scrapbooking, korttillverkning och dekorationer. Här är en steg-för-steg guide för hur man pressar blommor.

  1. Välj rätt blommor - Välj blommor som är friska och väl utvecklade, men inte helt öppna. Blommor som är för unga eller för gamla kommer inte att pressa sig så väl.
  2. Förbered dina verktyg - Du behöver en tyngd, till exempel en tung bok, och täckpapper, till exempel tidningspapper eller hushållspapper.
  3. Förbered blommorna - Ta bort allt utom blombladen och stjälken från blommorna.
  4. Lägg blommorna mellan täckpapperen - Lägg blommorna mellan två lager täckpapper, med den vackra sidan vänd uppåt.
  5. Lägg tyngden ovanpå - Lägg tyngden ovanpå täckpapperna, så att blommorna blir ordentligt pressade.
  6. Vänta - Låt blommorna pressas i 2-3 veckor, beroende på deras tjocklek och storlek. Kontrollera blommorna varannan dag och byt ut täckpapperna om de har blivit fuktiga.
  7. Ta bort tyngden - Efter 2-3 veckor kan du ta bort tyngden och täckpapperna. Blommorna bör vara ordentligt pressade och beredda att användas i dina kreativa projekt.

Det är verkligen enkelt att pressa blommor och det är ett roligt sätt att bevara deras skönhet för alltid. Gör en samling av dina favoritblommor och börja experimentera med pressning idag!

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.