Skapa örhänge med polymerlera

Polymerlera är ett material som kan användas till en mängd olika kreativa projekt, inklusive smyckesdesign. Att göra egna örhängen med polymerlera är en enkel och rolig aktivitet som kan leda till fantastiska resultat. Följande är en steg för steg guide för att hjälpa dig att komma igång med att göra dina egna unika örhängen med polymerlera.

Material du behöver:

 • Polymerlera
 • Örhängesstift
 • Mixingstickor
 • Verktyg för att forma och rulla polymerleran (t.ex. en förslagsrulle)
 • Olika färg- och texturpulver (valfritt)
 • Klar lack för att skydda och försegla örhängena
 1. Värm upp polymerleran - Värm upp polymerleran i dina händer tills den är mjuk och formbar. Du kan också värma den i en mikrovågsugn i några sekunder.
 2. Tillsätt färger och texturpulver (valfritt) - Om du vill, kan du tillsätta färgpulver eller texturpulver till polymerleran för att skapa intressanta mönster och färger. Mixa väl tills det är jämnt fördelat.
 3. Forma och rulla polymerleran - Forma polymerleran till den storlek och form du önskar för ditt örhänge. Du kan använda en förslagsrulle eller dina händer för att jämna ut ytan.
 4. Sätt fast örhängesstiftet - Sätt fast örhängesstiftet i den formade polymerleran med hjälp av en mixsticka eller något annat verktyg. Se till att stiftet sitter ordentligt och säkert.
 5. Torka och skydda örhängena - Lägg örhängena på en plan yta och låt dem torka helt. När de är helt torra, skydda dem med klarlack för att förhindra skador och repor.

När du har följt dessa steg, är dina unika örhängen med polymerlera klara att bäras och visas upp! Genom att experimentera med färger och mönster, kan du skapa en mängd olika stilar och designs. Så ha kul och låt din kreativitet flöda!

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.