Hur skapar man bivaxljus?

Att göra egna bivaxljus är en enkel och rolig process som gör det möjligt för dig att skapa unika och personliga ljus som passar just dina önskemål. Bivaxljus har blivit allt mer populärt de senaste åren eftersom människor söker efter hållbara alternativ till traditionella paraffinljus. Bivax är en naturlig råvara som är miljövänlig, biologiskt nedbrytbar och fri från kemikalier som är skadliga för människor och miljön. Genom att följa dessa steg kan du skapa vackra bivaxljus som du kan njuta av i många timmar.

  1. Material att införskaffa - Du behöver bivax, tändstickor, doft- och färgämnen, formar och eventuella dekorationer.
  2. Smält bivaxet - Sätt en form på en plats där den inte kan välta och värm upp bivaxet i en kastrull. Det går bra att värma upp bivaxet på en vanlig spishäll.
  3. Tillsätt doft- och färgämnen -När bivaxet har smält ska du tillsätta doft- och färgämnen enligt önskemål. Var noga med att följa instruktionerna för mängden av varje ämne, eftersom för mycket eller för lite kan påverka ljusets prestanda och utseende.
  4. Häll i formen - Efter att du har tillsatt alla önskade ämnen ska du hälla bivaxblandningen försiktigt i formen. Se till att det inte är för varmt, eftersom det kan skada formen. Låt det svalna i rumstemperatur i cirka 30 minuter.
  5. Sätt i tändstickan - När ljuset nu har börjat stelna ska du sätta ner en trätändare i mitten av ljuset. Se till att trycka ner den så långt det går.
  6. Dekorera - Om du vill, kan du dekorera ljuset med band, pärlor eller andra dekorationer innan du tänder det.

Ljuset är nu färdigt och du kan tända på och njuta av din skapelse. Ta gärna en titt på de vackra bivaxljus som skapats av andra kreatörer på Ellska.

Handla handgjort på ELlska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.