Utforska de bästa julmarknaderna i Göteborg 2023

Planerar du att fira julen i Göteborg? Utforska de bästa julmarknaderna i Göteborg 2023. Vi har samlat information om stadens mest populära och stämningsfulla julmarknader för att göra din julupplevelse minnesvärd.

Göteborg är känd för sina charmiga julmarknader, och här hittar du allt du behöver veta om öppettider, platser och vad som erbjuds. Från traditionella svenska juldelikatesser till hantverk och underhållning, du kommer att uppleva den äkta svenska julstämningen på dessa marknader.

Upplev den magiska atmosfären på julmarknaderna i Göteborg 2023. Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen med familj och vänner. Följ med oss och upptäck de bästa julmarknaderna i Göteborg för en genuin julupplevelse i staden.

Jul på Liseberg

18 november - 30 december 2023

Julmarknad på Liseberg

Välkommen till Liseberg – din portal till en sagolik julvärld! Upplev magin av julen när nöjesparken omvandlas till en gnistrande vinteroas. Ta varandras händer och träd in i en värld full av glädje och julstämning.

Julen på Liseberg är inte bara en julmarknad; det är en resa genom en vinterdröm. Promenera längs de vackra bodarna och sök efter den perfekta klappen till dina nära och kära. Upplev hjärtats värme med åkturen på vintervakna karuseller och njut av alla dofter och smaker som hör julen till.

Det är på Liseberg där julens underverk blir verklighet. En plats där skratt ekar i vinterluften, där stjärnorna tävlar med granarnas ljus om din uppmärksamhet och där varje ögonblick fylls av glädje. Ta chansen att skapa minnen som kommer att värma dig hela julen igenom. Kom och upplev en magisk jul på Liseberg!

Läs mer om Jul på Liseberg

Jul i Haga, Göteborg

25 november - 17 december 2023, Varje lördag och söndag 11.00 - 16.00

Jul i Haga

Jul i Haga är en älskad tradition i Göteborg som varje år skapar en sagolik julkänsla och samlar besökare från när och fjärran. Årets upplaga har överträffat sig själv med ännu mer dekoration och unika produkter, vilket förstärker den magiska stämningen.

Här kan besökare fördjupa sig i en härlig blandning av delikatesser och traditionella julupplevelser. Utöver det fantastiska utbudet av shopping finns det även underhållning i form av musik och spännande aktiviteter som lockar både stora och små.

Jul i Haga är en plats där tradition möter glädje och sprider värme till alla som besöker den. Det är en julmarknad som har hjärtat på rätt ställe och skapar minnen som varar för evigt.

Läs mer om Jul i Haga

Gunnesbo slott och trädgårdar julmarknad, Mölndal

18,19, 25, 26 november 2023, 11.00 - 16.00

Gunnesbo slott och trädgårdar julmarknad

Gunnebos julmarknad erbjuder en festlig atmosfär med lokalproducerade delikatesser, hantverk och julprodukter. Upptäck denna unika julupplevelse med utställare som finns i Gunnebos flygelbyggnader, snickeriet och den nya köksträdgården.

Njut av säsongens smaker med Gunnebos egen glögg och nybakade pepparkakor från det egna bageriet. Den stämningsfulla atmosfären ackompanjeras av traditionella julsånger, vilket skapar den perfekta julstämningen.

Oavsett om du söker den perfekta julklappen eller vill njuta av lokala delikatesser, kommer Gunnebos julmarknad att låta dig uppleva en genuin och minnesvärd jultradition. Kom och skapa minnen som varar för evigt.

Läs mer om Gunnesbo slott julmarknad

Jul i Jonsered

2 december 2023, 10.00 - 16.00

Jul i Jonsered

Första lördagen i december blir Jonsered en julprydd pärla. Området, som tidigare var en fabrik, fylls med en förtrollande mix av tradition och modernitet. Då slår Jonsereds Fabriker upp sina dörrar och bjuder besökare på en dag fylld av läcker mat, dryck och konsthantverk.

Läs mer om Jul i Jonsered

Julmarknad i Nordstan, Göteborg

1 - 23 december 2023, 10.00 - 20.00 (helg 10.00 - 18.00)

Julmarknad i Nordstan

Nordstans julmarknad är en hjärtlig tradition som varje år välkomnar besökare till en förtrollande atmosfär. Denna stämningsfulla marknad är fylld med glittrande ljus, doftande delikatesser och ett imponerande utbud av hantverk och delikat marsipan. Här kan du ge dig ut på en skattjakt för att hitta de allra bästa julklapparna samtidigt som du omfamnar julens magi. Nordstan hälsar dig varmt välkommen att delta i denna minnesvärda jultradition.

Läs mer om Julmarknad i Nordstan

Jul på Nääs Fabriker, Göteborg

9 - 10 december 2023, 10.00 - 16.00

Jul på Nääs fabriker

Julen på Nääs Fabriker är mer än bara en tradition; det är en magisk upplevelse för hela familjen. När du kliver in i detta historiska fabriksområde under julen, omfamnas du av en förtrollande atmosfär som för tankarna till en svunnen tid. Här tycks tiden sakta ner, och historiens närvaro kan kännas i varje hörn.

Denna omsorgsfullt bevarade miljö ger dig möjligheten att skapa minnen som varar livet ut. Med gnistrande ljusslingor som bryter vintermörkret, doften av nybakat bröd som lockar dina sinnen och ljudet av glädjefulla skrattande barn, är Nääs Fabriker den ultimata platsen att förlora dig själv i julens magi.

Oavsett om du letar efter unika julklappar i de många hantverksbodarna, längtar efter att avnjuta traditionell julmat eller bara vill promenera runt och suga åt dig atmosfären, finner du allt du önskar på Nääs Fabrikers julmarknad. Sätt dig vid elden, njut av en varm kopp glögg, och låt julens förtrollning svepa in dig. Detta är en upplevelse som kommer att skapa hjärtevärmande minnen för dig och din familj, år efter år. Kom och fira julen på Nääs Fabriker – låt den fylla ditt hjärta med värme och skapa underbara minnen.

Läs mer om Jul på Nääs fabriker

Jul på Bohus, Kungälv

9 - 10 december 2023, 11.00 - 16.00

Jul på Bohus

Upptäck den förtrollande julmarknaden som förvandlar den medeltida borggården under den första helgen i december. Här samlas unika utställare, julens dofter, och smakfulla dekorationer i en enastående atmosfär.

Det späckade programmet erbjuder roliga aktiviteter för alla åldrar. Musiken skapar den perfekta julstämningen, medan de små kan förlora sig i sagornas värld. Tomten har sitt eget hörn där önskelistor kan överlämnas.

På marknadsområdet hittar du högkvalitativa hantverk och unika julklappar för alla smaker. Det är en möjlighet att utforska traditionella julsmaker och njuta av kulinariska läckerheter.

Denna julmarknad är startskottet för en magisk julmånad i en historisk atmosfär.

Läs mer om Jul på Nääs fabriker

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.