Utforska de bästa julmarknaderna i Halland 2023

Ska du fira julen i Halland? Utforska de bästa julmarknaderna i Halland 2023 och skapa minnen för livet. På vår sida hittar du all information du behöver om öppettider, platser och vad som erbjuds. Oavsett om du letar efter traditionell svensk julmat, vackert hantverk eller underhållning för hela familjen, så har Halland de perfekta marknaderna för att uppleva äkta julstämning.

Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Följ med oss när vi utforskar några av Hallands bästa julmarknader och upplev julens magi. Julmarknaderna i Halland kommer att fylla ditt hjärta med glädje och värme.

Tjolöholms slotts julmarknad

17 november - 3 december 2023 (varje fredag (12-20), lördag (10-18) och söndag(10-18))

Tjolöholms slotts julmarknad

Förbered er för den 36:e årliga julmarknaden på Tjolöholms slott, en tradition som sprider julglädje från den 17 november till den 3 december. I denna sagolika miljö, upplyst av tusentals juleljus och värmande eldar, väntar en minnesvärd julupplevelse.

Här finns en mängd höjdpunkter att se fram emot. Manegen har förvandlats till ett stort, julinspirerat barnlandskap på hela 330 kvadratmeter, där barn i alla åldrar kan delta i roliga aktiviteter och till och med få chansen att möta tomten. Häst och vagn-turer runt Allmogebyn och Grindstugan ger en extra dos magi. Det bästa av allt är att barn i åldern 0-14 år har fri entré till julmarknaden!

Alexandra Zazzi och olika gäster kommer att dela med sig av sin matlagningsexpertis för att ge dig den ultimata julinspirationen. Njut av en matscen som engagerar alla dina sinnen - från musik och dofter till dekorationer och smaker.

Utforska kreativa hantverk och mat från våra utställare i Röda stallet, utebodarna och i Magasinet. Här finns allt från traditionella hantverk till moderna kulinariska upplevelser. Tjolöholms godset är förtrollat av vackra julgranar, stämningsfulla dekorationer och magisk belysning som ger en oemotståndlig känsla av jul.

Över hela området finns traditionella julsånger framförda av carol singers, musikframträdanden såsom "En strålande jul" i slottskyrkan och mycket mer. Upplev juliga rätter i Restaurang Storstugan, njut av kaffe, hembakat och Tjolöholms egen alkoholfria glögg på Kafé Loftet, eller förför dina smaklökar med juliga bakverk i Kafé Magasinet. Matvagnar med smaker från världen över finns på plats.

Slottet är julpyntat, och i slottshallen står en storslagen gran i silver och vitt, precis som på Blanche Dicksons tid. Hela slottets första våning är öppen för alla med fri entré under julmarknaden. Vill du utforska de övre våningarna tillkommer en liten entréavgift för vuxna. Barn har fri entré i sällskap med en vuxen. Under julmarknaden kan biljetter till slottsentrén köpas i slottet eller i Slottsbutiken.

Missa inte chansen att upptäcka unikt julpynt och fina gåvor som sprider julglädje i Slottsbutiken. Glöm inte att besöka kyrkan och Hemtrefnaden i Allmogebyn på vägen till Restaurang Storstugan. Ta en titt på den imponerande dammsugaren som väger ett ton och utforska andra vagnar i slottets vagnsmuseum.

Låt Tjolöholms julmarknad bli din destination för en magisk och minnesvärd julupplevelse i år! Kom och skapa minnen som varar livet ut samtidigt som du utforskar denna fantastiska julvärld och sprider julglädje. Välkommen till Tjolöholms slott, där julen blir en oförglömlig upplevelse.

Läs mer om Tjolöholms slotts julmarknad

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.