Utforska de bästa julmarknaderna i Malmö 2023

Ska du fira julen i Malmö? Utforska de bästa julmarknaderna i Malmö 2023 och skapa minnen för livet. På vår sida hittar du all information du behöver om öppettider, platser och vad som erbjuds. Oavsett om du letar efter traditionell svensk julmat, vackert hantverk eller underhållning för hela familjen, så har Malmö de perfekta marknaderna för att uppleva äkta julstämning.

Vår sida gör det enkelt att planera dina julaktiviteter och skapa minnen tillsammans med familj och vänner. Följ med oss när vi utforskar Malmös bästa julmarknader och upplev julens magi i staden. Julmarknaderna i Malmö kommer att fylla ditt hjärta med glädje och värme.

Julmarknad på Gustav Adolfs torg, Malmö 2023

23 november - 17 december 2023

Julmarknad på Gustav Adolfs torg

På Gustav Adolfs torg blir årets Julmarknad en minnesvärd upplevelse. Mellan den 23 november och 17 december omvandlas torget till en stämningsfull julmarknad med lokalt och regionalt fokus. Besökarna kan utforska mysiga bodar fyllda med handgjorda hantverk, fina julklappar och kulinariska frestelser. Marknaden lockar en varierad skara utställare, några är närvarande hela perioden medan andra byts ut varje långhelg, vilket ger en dynamisk upplevelse. Vackra fotoplatsmöjligheter med inspirerande ljusinstallationer låter besökarna föreviga sina minnen. Det här är tiden att njuta av julens magi på Gustav Adolfs torg, där eldar brinner, dofter fyller luften och stämningen är oslagbar. Årets Julmarknad är ett måste för alla!

Läs mer om Julmarknaden på Gustav Adolfs torg

Bondens egen Marknad, Julmarknad på Drottningtorget

9 december 2023 (9.00 - 14.00)

Bondens egen Marknad, Julmarknad

Julmarknaden på Bondens Egen Marknad är en förtrollande vinterhändelse som omfamnar Malmö i en varm och inbjudande atmosfär. Den hyllar den svenska julen med smaker, dofter och hantverk som skapar en genuin känsla av tradition.

På denna julmarknad handlar det inte bara om de närproducerade produkterna; det är även en plats för gemenskap och samhörighet. Passionerade bönder och producenter från olika hörn av Sverige samlas för att erbjuda besökarna det allra bästa landet har att erbjuda. Du kan utforska allt från nyskördade grönsaker till läckra sylter, honung, färskt kött och mycket mer.

Det är den ultimata platsen att finna de mest genuina julklapparna med personlig touch. Här finns handgjorda hantverk, hemlagade delikatesser och traditionellt julpynt som ger ditt hem den rätta julkänslan.

På Bondens Egen Marknads julmarknad kan du också njuta av de klassiska svenska julsmakerna som glögg, pepparkakor och knäckebröd. Dessutom finns möjlighet att smaka på lokala specialiteter och regionala delikatesser.

Denna marknad uppmuntrar till stöd för lokal produktion och småskaliga företag. Här har du chansen att träffa bönder och producenter personligen, ställa frågor om deras produkter och lära dig mer om varför närproducerat är så viktigt både för kvalitet och miljö. Kom och upplev en äkta svensk jul på Bondens Egen Marknad i Malmö!

Läs mer om Bondens egen Marknad, Malmö

Limhamn julmarknad

2 - 3 december 2023

Limhamn julmarknad

Limhamn välkomnar varje år julen med en underbar julmarknad som drar familjer från hela Malmö. Under helgen den 2-3 december förvandlas Limhamns torg till en strålande festplats full av julglädje och samhörighet. Denna traditionsenliga marknad erbjuder en varm och familjevänlig atmosfär där besökare i alla åldrar kan förlora sig i konstnärliga hantverk och njuta av en generös dos levande julmusik på scenen mitt i torget.

Men det är inte allt som Limhamn har att erbjuda under julhelgen. Butiker och restauranger i stadsdelen går samman för att skapa "Skyltsöndag." Denna speciella händelse fyller gatorna med liv och rörelse när Limhamnsborna samlas för att dela glädje i den strålande stämningen i centrala Limhamn. Det är en tid då familjer samlas, och lokalbefolkningen visar upp sin stolthet och skapar en färgsprakande och inbjudande atmosfär i stadsdelen.

Oavsett om du vill utforska en traditionell julmarknad, smaka på läckra delikatesser och förlora dig i musiken på Limhamns torg, eller om du föredrar att promenera längs gatorna under Skyltsöndag och känna dig en del av gemenskapen, så är Limhamn platsen att vara på under julhelgen för hela familjen. Kom och förför dig själv med den hjärtliga atmosfären som denna del av Malmö har att erbjuda. Det är en tid att skapa minnen och uppleva julens magi i denna älskade stadsdel tillsammans med dina nära och kära.

Läs mer om Limhamn julmarknad

Jul på slottet, Malmö Museum

3 december 2023 (10.00 - 17.00)

Jul på slottet, Malmö Museum

På Malmö Museum är julen mer än bara en säsong - det är en magisk upplevelse som börjar på deras traditionsenliga julmarknad. Årets julmarknad är en händelse som strålar av glädje och värme och har blivit en återkommande höjdpunkt för många. Besökarna får möjlighet att utforska stånd med skickliga försäljare som erbjuder allt från handgjorda hantverk till smakfulla juldelikatesser, vilket gör detta till den perfekta platsen att hitta unika julklappar och dekorativa prydnader som kommer att förgylla ditt hem.

Barnen har en alldeles särskild plats på julmarknaden, där de får möjlighet att träffa självaste tomten och delta i roliga julpysselaktiviteter. Det är en tid när deras ögon glittrar av förväntan och glädje, och där julens underverk blir verkliga.

Men Malmö Museum har ännu mer att erbjuda. Gå till Borggården och låt dig svepas bort av de stämningsfulla julkonserterna som fyller luften med magi och musik. Det är en tid att samlas, sjunga tillsammans och skapa minnen som varar livet ut.

Så varför inte börja din jul med en resa till Malmö Museum? Här kan du inte bara handla för julen, utan också fylla ditt hjärta med julglädje och uppleva en atmosfär som verkligen känns som en varm omfamning mitt i vintern. Det är här julen börjar, och det är en tid du inte vill missa. Kom och upplev julmagin i hjärtat av Malmö.

Läs mer om Jul på slottet, Malmö Museum

Julmarknad på Mitt Möllan, Malmö

2 - 3 december 2023 (12.00 - 17.00)

Julmarknad på Mitt Möllan, Malmö

Upptäck en förtrollande julsaga mitt i Malmö på Julmarknad på Mitt Möllan. Årets marknad är en älskad tradition som förenar besökare, både stammisar och nyfikna själar som söker julens magi. Den strålar av glädje och värme, och har blivit en av Malmös mest älskade julaktiviteter.

Besökarna välkomnas till en värld av lokal kreativitet där skickliga hantverkare och designers visar upp sina imponerande alster. Från vackra smycken till handgjorda textilier och smakfulla delikatesser - det är den perfekta platsen att hitta unika julklappar som bär på berättelser och sprider glädje.

Så varför inte inleda julen med en resa till Julmarknad på Mitt Möllan? Här handlar du inte bara för julen, du fyller även ditt hjärta med julglädje och upplever en atmosfär som omfamnar dig mitt i vintern. Det är här julen börjar, och det är en tid som du inte vill missa.

Utforska de många skatterna som denna julmarknad har att erbjuda, och låt dig inspireras av den kreativitet och gemenskap som genomsyrar evenemanget. Oavsett om du är en återkommande besökare eller förstagångsgäst kommer du att upptäcka att julmarknaden på Mitt Möllan är en plats där julunderverk skapas, och minnen skapas med kärlek och glädje. Det är mer än bara en marknad - det är en julsaga som blir verklighet.

Läs mer om Julmarknaden på Mitt Möllan

Julmarknad på Katrinetoorp, Malmö

8 - 10 december 2023 (Fredag: 11.00 - 19.00, Lördag - Söndag: 10.00 - 17.00)

Julmarknad på Katrinetorp, Malmö

Välkommen till Katrinetorps stämningsfulla julmarknad! Det är en förtrollande dag med över 60 utställare som lockar besökare med lokalproducerade delikatesser och handgjorda hantverk. Utforska Stallet, Fähuset och innergården för att finna de perfekta julklapparna samtidigt som doften av nybakade lussekatter från huvudbyggnadens kök fyller luften.

För barnen finns en speciell överraskning: besök tomtens hus i gården västra flygelbyggnad. Där kan de dela med sig av sina önskelistor, njuta av stämningsfulla julberättelser och fördjupa sig i julens historiska traditioner tillsammans med tomtar, tomtemor och deras nissar. Musik och dans runt granen kommer också på programmet, med underhållning av Skånska Mannar och Malmö folkdansare. Missa inte Malmös lucia, som ännu en magisk touch på söndagen klockan 15.00.

Och om hungern smyger sig på finns det gott om möjligheter att njuta av god mat och dryck. Besök Orangeriet, där Fricks Spettkaksbageri serverar kaffe, julkakor och smörgåsar som värmer hjärtat. Katrinetorps Trädgårdskafé och Gourmetgården erbjuder allt från läckra gulaschrätter till traditionell risgrynsgröt, tillsammans med varma drycker som glögg för att hålla värmen. För en snabb och enkel munsbit, glöm inte att prova korven som grillas på gårdsplan av Katrinetorps vänner. Kom och låt Katrinetorps julmarknad bli startskottet för en magisk jul!

Läs mer om Julmarknaden på Katrinetorp

Handgjorda julprodukter på Ellska

Säljare på Ellska

Vill du sälja på Ellska?

Skapar du handgjorda produkter? Öppna din egna butik på Ellska.